• meestGelezen Busje botst met hoge snelheid op personenauto in Enschede 21 mrt 2019 23:15
  • meestGelezen Meerdere verkeerscontroles in Deventer: dit kwam de politie tegen 21 mrt 2019 23:05
  • meestGelezen Wevers heeft autopech en zakt ver weg in Dakar Rally 9 jan 2019 14:00
  • meestGelezen Wordt Anieke Kranenburg (25) uit Delden de jongste waterschapsbestuurder ooit? 20 mrt 2019 8:13
  • meestGelezen Tukkers bellen vergeleken met vorig jaar van alle Nederlanders het vaakst met de brandweer 20 mrt 2019 9:07

Lukt het niet om je stem uit te brengen? Klik dan hier

Alle amateurvoetbalverenigingen van Nederland hebben een brief ontvangen met daarin het verzoek om voor alle wedstrijden van het komende weekend een minuut stilte in te lassen ter nagedachtenis van de slachtoffers van de aanslag afgelopen maandag in Utrecht. 

Dit omdat één van de dodelijke slachtoffers een actief lid van de bond was, zegt KNVB-directeur Jan Dirk van der Zee: "Hij was trainer van twee jeugdteams en voetbalde zelf ook. Dit raakt ons diep in ons voetbalhart."

Het Nederlands Elftal, dat vandaag zijn eerste EK-kwalificatiewedstrijd tegen Wit Rusland speelt, stond echter niet stil bij de gebeurtenissen. Da's volgens protocol, zegt de KNVB op haar website: alleen als de overheid een nationale dag van rouw heeft uitgeroepen of als het een icoon uit de voetbalwereld betreft zal het Nederlands Elftal een minuut stilte in acht nemen en met rouwbanden spelen.

Wat vind jij? Is het goed dat er objectieve regels zijn, juist voor dit soort emotionele beslissingen? Of slaan we door in de protocollen en moet de bond haar hart laten spreken? Stem en reageer! Hier, op Facebook of door een audioboodschap in te spreken via WhatsApp op 06-570 33 333.

Praat mee
Informatie